בעידן החדש, ובעת תקופת הקורונה, אפשר לזהות מעבר של הכיתה המסורתית למרחב דיגיטלי, ושימוש נרחב בתוכנת Zoom ובפלטפורמות דומות נוספות, וכך הלמידה מרחוק תופסת את מקומה באקדמיות, בבתי הספר ובסמינרים שונים - כדוגמת Masterclass. מעבר זה מצריך הסתגלות של המורה והסטודנט יחד, כשהמורה הוא המצולם והסטודנט הוא הצופה.
הכלים העיקריים הפכו מלוח וטוש, למצלמה ומסך, והמעבר הזה רק בתחילתו. הצורך בבימוי נכון של המצולם,
וגישה מקצועית לצילום ועריכת השיעור עולה, וההשקעה ביצירת הוידאו הלימודי מניבה תוצאות הן אצל הצופים ברמת ההתעניינות בתוכן והבנתו, והן אצל המרצה בשיפור ביכולות העברת התוכן.
וידאו להדרכה ולימוד
ישנם יתרונות רבים להעברת החומר הנלמד באמצעות קבצי וידאו ומערכות לימוד דיגיטליות.
הפקת הקורס (תכנון, צילומים, עריכה והעלאת הקורס) מהווה את ההשקעה העיקרית, ולאחריה, תחזוקת המערכת עליה הקורס יושב. החומרים נשארים רלוונטיים לשנים רבות, והקורס יכול לשמש כנכס דיגיטלי, וכמקור הכנסה יציב ופסיבי.
פורמט הוידאו מאפשר הנגשת החומר הלימודי באופן ויזואלי ובשימוש בעזרים גרפיים להמחשת המסר, ישנם כלים רבים אותם ניתן לשלב כגון (הדמיות גרפיות, אילוסטרציות מצולמות, אנימצה, טיפוגרפיה תומכת וכו') והשילוב של תוכן לימודי עם ויזאוליה איכותית, מייצר איזון לצופה בין בידור ומידע (אינפוטיימנט).
הנגשת הידע לקהל
בבניה של מוצר לימודי, עלינו לחשוב על צרכי הלומד - הצופה בעידן של ימינו, וחשובה מכל ההמרה של התוכן הכתוב, לסרטון וידאו מעניין וברור. בשלב התכנון נקפיד על בחינה משותפת של מומחי התוכן, ואנשי ההפקה (הפקה, בימוי, צילום ועריכה) של הכלים בהם נשתמש במהלך ההפקה - אופן הצילום, שימוש בטקסט, שימוש בגרפיקה ממוחשבת. חווית הצפיה בשיעור, נלקחת בחשבון כבר בתחילתו של תהליך - אורך וקצב השיעורים, ניראות השיעור, ופלטפורמת הצפיה - כולן חשובות להעברת המסר.
לאן הולכים מכאן ?
בשני העשורים האחרונים, צריכת הוידאו דרך האינטרנט (Straeming) הפכה ל"מיינסרטים" של ממש.
תחומים נוספים כגון עבודה ולמידה מרחוק צפוים להמשיך ולהרחיב את השימוש בוידאו בצורותיו השונות. ככל שעלות החומרה יורדת, ומהירות האינטרנט עולה (5G), פלטפורמות חדשות ישנות כמו משקפי מציאות מדומה וקבצי וידאו אינטראקטיבים, נהיות נפוצות יותר ומהוות אף הן אופציה להפקת וידאו יחודית.